slogan tipografia la moderna
Creación
De tres punts
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 29/06/2022
De tres punts

Hi ha molta cosa que, a la vida, precisa de tres punts. Per exemple una cella partida contra el canto d’una taula criminalment instal·lada, i tan fatalment, al nostre camí de caiguda. No està mal del tot aquest possible exemple. Un altre més, la cistella que al bàsquet ens dona el triomf contra l’adversari exigent i perillós de mena. I un altre més encara quan, fet un babau de la fava, t’empoma la guàrdia civil de tràfic i et lleva tres punt per anar fet un dimoni per la carretera, i creient-te un tal Fangio, el mític argentí as del volant. També hi ha els tres punts per a la fidelització en el supermercat de luxe: compres, pagues, però et donen un munt de paperots (on hi ha els tres punts també) per a quan tornes a comprar fer-los valer en defensa de la teua integritat com a consumidor (asseguren que ja tens per endavant una tafarrada d’euros al teu favor)…i restes ben apanyat, doncs tots el papers, segur, se n’aniran a la brossa al dia següent, no falla. I ells ho saben. Per no donar, no donen ni l’hora.

Els punts ho són tot. O quasi tot en aquest món que habitem. La bossa ha pujat, o baixat, tres punts. La gasolina ha pujat tres punts percentuals només en una setmana. La terra s’ha escalfat tres punts per sobre d’allò normal en una dècada. A la tardor plou a bots i barrals, vora tres punts per damunt de fa tres anys. La llum…no ha pujat tres punts només, segur que ja va pels setanta i escaig. I quins bèsties, els llumeros!!! Al supermercat, el domèstic, el de tota una vida, tot ha pujat, almenys, quatre o cinc punts per damunt de fa dos mesos. On anirem a parar?, ens preguntem. I no ho sabem del cert. Anirem, però molt a poc a poc, marcint-nos, especulant, ataüllant l’horitzó amb un cert regust pessimista, i demanant que no ens claven més la mà amb tant de punt i tanta coma. Demanarem al cel (solem mirar cap amunt quan  l’anomenem, o s’aclamem, o ens referim a l’ens metafísic per excel·lència) que ens protegisca, i que mire per nosaltres, la gent bona que residim  gementes et flentes in hac lacrimarum valle. Ai!!!

Hi ha, però, altres tres punts que superen, i de bon tros, totes i cadascuna de les expectatives formulades amb anterioritat. Sí. L’estornut salvatge que provoca que la dentadura postissa d’un començal siga llançada, i encertada, de tres punts fantàstics, dins el plat de fideus. A mi no m’ho ha de contar ningú, doncs ho he vist amb aquests ullets que s’han de menjar els cucs. Agggg!!!

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario