slogan tipografia la moderna
Creación
El Diluvi Universal
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 08/02/2022
El Diluvi Universal

Si Noé alçara el cap…Imagineu-vos-el per un moment. El pobre, tan atrafegat com va estar a la recerca del bestiar necessari per a donar-li continuïtat a la vida (mascle i femella de cadascuna de les espècies, amb rigor (tot ben sexat) i sense concessions de cara a la galeria, clar; altrament li haurien palpat la careta els intransigents amb la guarda de l’ortodòxia), en un no parar durant dies i més dies, àdhuc mesos i molts mesos més, doncs fer-s’hi amb tanta quantitat d’animals no seria cosa menor. De vegades, també cal pensar com s’ho va fer per salvaguardar les espècies marines, o fluvials: tota mena de peixos, gambes, crancs, musclos, pops…etcètera. Ni pensar-ho vull. La peixera seria de pronòstic reservat. A més, comptar amb l’alimentació per a tanta fera (avorrit s’hi menja més i s’engreixa de forma exponencial), i la vigilància dels cucs per als peixos (pobres cucs), i de l’aigua dolça per beure…mare meua!!! Deixe-m’ho estar… Sí. Decididament Noé ha sigut el paradigma de la gestió del Medi Ambient per excel·lència. No té rival possible al llarg de la història. Si fem una ullada, així, «grosso modo», ens adonarem de la magnitud de l’empresa. I tot a sobre d’una barcassa, de collons, però barcassa a la fi. I amb poca gent que l’ajudés, no com ara, que per a fer un informe de dotze pàgines s’han de reunir vint-i-dos tècnics durant dues setmanes i escaig. Açò ja no és el que era. Abans amb poc s’arribava molt lluny, i ara amb molt, i tecnològicament avançats, no traem la mà del carabassí. Ai!!!

L’altre dia, tot i les previsions meteorològiques, els matalassos, els poals de la brossa, els vehicles, una cabra, dues vaques, un sofà i set cadires, seixanta frigorífics i vint-i-tres o vint-i-quatre cuines, feien la cursa del decatló per la riera (sempre seca, menys aquest dia d’infortunis diversos) carrer avall pel poble de «Vilamajor del Cabdill» (encara). Noé ho va tindre clar, nosaltres un poc menys clar que ell. El clima i eixes coses sense importància. Tampoc passa tots els dies, faltaria… I mentre, una dona amb un cistell de vímet al cap oferia, segura de sí mateixa, però aigua per la cintura: «Sardina fresca!!! Qui en vol de sardina fresca!!! La porte barata del tot!!! Doooones polp!!!     

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Daniel Plá Tormo says:

    No deberíamos olvidar que los escritos bíblicos antiguotestamentarios son lo que son, y no libros de historia.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario