slogan tipografia la moderna
Creación
El hábito no hace al monje…  
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 23/03/2022
El hábito no hace al monje…  

És veritat açò, però ajuda un poc a distingir-los, almenys des de lluny. A mi m’ho sembla. També significa un recolzament important per decidir si allò que ve frontalment és, o no és, un monjo. De vegades l’evidència coronada de la tonsura monacal també posa de la seua part. Sempre m’ha fet gràcia aquest arquetip de pentinat. Una bona pelada, de cabells, clar, a sobre de la carabassa, i  lluenta com set espills fulgents a les dotze del migdia, ja resulta un ajut important per a la determinant definició: «…aquest home és un monjo». La confusió resulta quasi impossible. 

Ara, en aquest moment de secularització militant, tampoc restem aliens a veure «tonsures» a tort i a dret. Qui de lluny ho sembla de ben a prop ho és…, la «muchachada» pentina, és una forma de parlar, amb el meló rapat fins a l’extrem. S’hi poden llegir les idees? O cadascun dels pensaments tenen fàcil interpretació? A poc que ens hi fixem una mica més. Diuen que és la moda, i tot això, i allò. Però del cert podem dir que hi ha un riu de gent, de quinta jove preferentment, que de la màquina d’afaitar han fet una eina de primera necessitat, doncs els hi cal passar-la pel tos ben sovint per tal de restar el més clarivident de la classe. 

Són els nous monjos, però en comptes de pelar a sobre pelen al tos, i li fan la volta fins les orelles. Una gràcia! Una meravella Pura arquitectura capil·lar! Excel·lent fantasia! Pràctica generosa de la transparència! Brutal evidència dels canvis socials! Negació absoluta de la particularitat! Abraç definitiu del gregarisme, o de la col·lectivització! Ara no m’ho sé.

«Amen dico vobis quia unus vestrum me traditurus est…»

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario