slogan tipografia la moderna
Creación
Els palmers, i no de Peret
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 18/07/2022
Els palmers, i no de Peret

«…tú me pediste un beso a la orilla del mar, y como no te lo daba, y como no te lo daba, te pusiste a llorar…», ens deia el bo de Peret. Però a nosaltres ens feien molta gràcia els palmers que sempre l’acompanyaven: nyaca, nyaca, nyaca, nyaca…tra-ca-trá! Sempre ben compassats, atents a la més mínima jugada del cantant, inspirats d’allò fantàstic. No hi havia, ho podem dir sense circumloquis estúpids, Peret sense palmers. I només dos arreant-li fort a les palmes en semblaven mitja dotzena, de tant com s’apuntalaven en l’esforç i mestria de l’acompanyament.

Sí, ens agraden els palmers de Peret i els manifestem la nostra admiració. Però no tots els palmers tenen el mateix encant. Alguns tenen, per tenir alguna cosa, poca vergonya. Ens referim als palmers de l’anomenat «Emiciclo», és a dir, els qui li arreen de valent a les palmes però al Congrés dels Diputats, o bé al Senat. Sí. Hem pogut comprovar, a cada sessió celebrada per les «seves senyories», com li foten canya a les palmes: a cada intervenció d’un dels seus (tots ho fan per igual, ja podem mirar i veure), les palmes van que trinen. I quin desgavell!!! Per què tant d’entusiasme? Per quina raó aplaudeixen sense parar cada embranzida? Els paguem per aplaudir-se entre ells? No tenen altra cosa millor a fer? Frueixen com els xiquets al circ? No hi ha el mínim pudor que continga el vertigen de tan dur metabolisme facial? Cada frase estentòria, cada improperi i cada manifestació lapidària, resten acompanyats de llargs aplaudiments, així, sense cap ni centener. I quin personal… No s’aborronaran quan s’hi vegen als telenotícies?

«…una lágrima cayó en la arena en la arena cayó una lágrima…»  i els magnífics palmers: nyaca, nyaca, nyaca, nyaca…tra-ca-trá! Què grans els palmers de Peret.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario