slogan tipografia la moderna
Creación
Lisèrgic
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 27/05/2024
Lisèrgic

Potser les experiències lisèrgiques han obert camps d’experimentació creativa. Potser, també, han ajudat quelcom a reeixir-se’n dels mals endreços mentals. Inclús, han foragitat infinitat de monstres, per a res del món convocats, a l’hora de la migdiada. Mai ho podrem confirmar, ja que aquestes experiències, aquests estats hipnòtics, són de caràcter privat, i d’ús estrictament individual. Però, pel que ens han contat, o pel que hem pogut llegir, es tracta d’una fase transitòria de levitació, i de l’assoliment de la beatitud com a filtre de la realitat física, vertebrada o substancial.

Lisèrgics ens semblen, també, la «mentireta», el «plis-play» o el «mesclaet» (herbero amb cantueso o cantauesso), car irradien potències metafísiques, sempre nouvingudes des d’abismes insondables. I si la cosa no rutlla com cal: mentireta al cos. O si la llosa de l’ensopiment ens ensorra d’allò més i ens deixa avorrits del tot, plis-play al canto, i a xerrar, ballar o emprenyar tothom, i de valent. O quan la boca resta pastosa a les primeres hores del dia, just quan la claror enceta el «miracle» del vint-i-dos d’abril, doncs un, dos o tres mesclaets i, a volar coloms, o a bossar andrones de tres en tres!!!

Des de fa massa temps ens han venut la moto d’una modernitat que fou bastida a base de substàncies psicotròpiques, les quals permetien fer un trànsit plaent, als qui assajaven el seu consum, des de l’alienació cap a la claredat d’idees: bon pilot, bon farinot, la saviesa popular assegura tostemps. Però a nosaltres no ens l’han de poder clavar moixa, car l’eufòria que esclata des de la feliç ampolla del geni festiu il·lustra amb infinita exactitud l’essencialitat d’una especial manera de viure. I açò…açò sí que és lisèrgic, però d’elaboració pròpia, o potser casolana…

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario