slogan tipografia la moderna
Creación
R.E.A.
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 12/01/2022
R.E.A.

Amb lletres de motlle he vist inscrites aquestes sigles moltes vegades, just a les parets d’alguns edificis. I per no semblar un babau de mena mai no he preguntat el significat exacte d’aquest acrònim. Un dia, però, algú, del qual no recorde ara mateix el seu nom, em digué que això significava: Responsable Empresa Anunciadora. 

Immediatament, el cap ple de cabòries, em vaig fer un embolic. Les lletres venien a dir que ningú no devia emplenar aquell espai amb publicitats, anuncis o semblants artefactes comunicatius. I que si algú s’atrevís a fer-ho, doncs pagaria les conseqüències de forma immediata. Fotreeee!!! Quant de poder! Quina manera d’atemorir el personal! Quanta fúria secreta amagada dins les lletres d’aquest, també, anunci…

Els inventors del R. E. A. podrien haver anat als excusats del nostre institut per observar els letrinalia allí estampats: «aquí murió Viriato por tocarse el boniato» (qui li ho havia de dir al guerrer Viriat quan defensava el territori muntanyenc del nord, amb indòmita valentia i coratge, que havia de morir pel martirologi onanista); «ya lo dijo Sauquillo: la última gota de la meada siempre se queda en el calzoncillo» (la saviesa popular mai ha tingut qui la superés, tampoc en aquestes coses del comú de la vida diària, farta de poderosa raó i capteniment). Els del R. E. A., en aquest cas al nostre institut, no tindrien res a fer, doncs la intimitat inexcusable al darrere de la porta del vàter també determina la voluntat de ferir sensibilitats comercials maldestres, i sense testimonis llepons. Ja a la vella Pompeia els letrinalia eren un costum de controvertida carnalitat, com a l’institut han estat una mena de venjança davant la impossibilitat d’aprovar el llatí, o les matemàtiques, cada vegada que el butlletí de notes feia acte de presència a les nostres vides miserables. Així les coses.

ArREA i no pares. Total…!

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario