slogan tipografia la moderna
Creación
Tota a floretes…
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 26/01/2022
Tota a floretes…
Tota a floretes, sí

De vegades ens ho posen molt difícil, complicant-nos l’existència i perjudicant el nostre, ja minso, enteniment. Doncs sí. Sabem que la Serra de la Mariola resta tota a floretes, però sí o no? Unes vegades és sí, i unes altres és. no. No hi ha manera d’aclarir-se, ni tampoc amb lleixiu ho aconseguim. I ens agradaria una definició més acordada amb tall de raó. O pot ser que per a resumir de forma plausible la dualitat, la cançó fa referència, unes vegades, a la primavera-estiu (tota a floretes sí) i unes altres, a la tardor-hivern (tota a floretes no). Si la cosa és així com suposem (bàsic instint de supervivència), doncs potser no siga tan greu l’afirmació de contraris: tota a floretes sí-tota a floretes no. Ens atrevim a pensar que açò de les floretes és prou més complicat que aquell llunyà: «muero porque no muero» de la santa d’Àvila, encara que també té molla si s’ho mirem bé. O siga, aquí, en el cas de Santa Teresa, mor perquè no mor. L’embolic és majúscul i el que demana l’assumpte és un poc de teràpia de grup, per tal d’aclarir l’empanada. Si el que vol la santa, al remat, és morir-se, només li cal fer dejuni per sempre més. A la fi, com un bacallar, fineta del tot, al forat. No hi ha més. Però no, no vol morir-se de cap de les maneres, només vol posar-nos de mal cafè, i preocupar-nos pel seu estat d’ànim, o castigar el nostre, reconegut universalment, meninfotisme. Se les gastava ben dures la santa…

On van les socarrades? A fer botgetes: a fer botgetes sí, a fer botgetes no. I què complicada és la vida!!! No hi ha manera de treure clarícia de cap de les maneres. Però pense que m’he perdut en aquest marasme d’estira i arronsa. No hi ha trellat, o jo m’he begut l’enteniment. Per mi, si volen les socarrades anar a fer botgetes o no volen anar, això és cosa molt particular d’elles. La llibertat és allò més gran que podem tenir les persones. Sí o no?

Puc prometre i promet (em sona açò, però no sé, ben bé, per quina raó exacta), que m’ha resultat molt més fàcil escorcollar a les pàgines del Tractatus Logico-Philosophicus de Wittgenstein, que no pas al penyal inflamat de la Serra de Mariola amb tanta floreta i molta més botgeta. Em podeu creure…

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Jose Colomer says:

    Josep Sou es amig, y lo que ell diga va a missa

  2. Miquel says:

    Fantàstic, això al meu poble li diuen «treure-li el suc a la calavera». A hores d’ara i des de l’exili, ressona la cançoneta al meu cap com els timbals dels «heraldos». Veurem si a poqueta nit l’he pogut foragitar.

    D’altra banda, afegir que valga el cançoner popular dels pobles veïns de la Mariola per posar de manifest el difícil plaer que és viure.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario