slogan tipografia la moderna
Creación
Velocitat
Si la memòria no em falla... (proses al vent)
Josep Sou - 28/03/2023
Velocitat

Tot rutlla a cent per hora, és un dir, clar. De vegades a major velocitat, inclús. Tots ho diem de forma continuada, tant per ací com per enllà; arreu del món. És moneda d’ús corrent referir-nos-en a la velocitat en què tot discorre, i de les minses possibilitats que tenim de canviar les coses: «…no sé on anirem a parar, tu saps com passa el temps?» Escoltem un munt de vegades. I és ben cert, i molt antic ja, que parlem de la fugacitat del temps, o de la brevetat de la vida, i de com creixen els fills, o també el nets, marcant-nos, a nosaltres, el camí d’un final que s’hi presenta massa pròxim. Una queixa universal per l’agressió generacional. 

Hi ha refranys per a tots els gustos, inclús per als molt refranyers: «… home refranyer gos i malfeiner…» I ens ve a la memòria aquest altre: «…el que a pressa viu, a pressa mor…», convidant-nos a la lentitud com a font d’inspiració o d’estratègia vital per anar passant la vida amb certa calma i confortable levitat.   

Quan veiem «els de les motos», o «els dels cotxes», a tota màquina, corrent per uns circuits fets a mida per a la màxima velocitat, pensem, ho hem de dir, que resten tocats de la perola, i que alguna cosa no funciona com cal als seus caps, doncs posar els motors com a bèsties furients, contra el món i contra la vida, no és un acte de gosadia que meresca honors, és una bajanada de mil parells d’ous i que a l’únic que pot conduir és a la tragèdia (i no grega), doncs han hagut de comprar (quasi segur) tots els dècims de la loteria per a tastar el gust aspre del formigó en el mur dels desgavells.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario