slogan tipografia la moderna
Cultura
Amb Dori Cantó
Exposició a Fundación Mutua Levante
Maria Guillem - 12/06/2022
Amb Dori Cantó

L’historiador de l’art Ernest Gombrich afirmava !No hi ha art, sinó artistes”. L’artista és el productor, l’obra és la forma d’expressió del seu pensament. A vegades l’espectador oblida aquest concepte i ignora el treball, la passió i la il·lusió que hi ha darrere de cada obra. En aquesta mostra Dori Cantó és l’artista, l’art i el disseny són dues disciplines que han estat sempre presents en la seva vida. Una vida intensa, plena i envolta de poesia com ella deia ! Cal posar-li poesia a la vida”.

En una habitació pròpia és el títol d’aquesta exposició que prové de l’assaig de l’escriptora britànica Virginia Wolf del segle XX que diu així “Per a escriure novel·les, una dona ha de tenir diners i una habitació pròpia” Així és com aquestes setmanes, una de les Sales de la Fundación Mutua Levante es converteix en una habitació, l’habitació de Dori, de la seva poesia, literatura, musica i pintura.

La reivindicació de la dona és un tema constant en l’obra de Dori. Pintures que envaeixen representacions de dones lliures, independents i amb personalitat. Dones de totes les edats i estils; falleres, nedadores, models amb accessoris, dones en paisatges urbans, soles o  companyades, passejant o pensant en espais envoltats de flors, fulles i arbres.

Les dones que escriu Isabel-Clara en el seu llibre !Dones”, Dori les pinta !Dones tendres i dones múrries, dones passives i dones agressives, dones fortes i dones febles, dones víctimes i dones victimàries…Cada dona és un individu, no és l’espècie” La dona és per a Dori la naturalesa més viva, el misteri.

Mitjançant una pluralitat de tècniques com el acrílic, collage, mixtes i estils com la figuració o l’abstracció, en l’obra de Dori destaca la pintura amb una paleta de colors en la qual a través de grocs, violetes, verds i taronjes on l’artista expressa els seus pensaments i emocions, doncs, són colors que no coincideixen amb la realitat. Sosté Josep Albert Mestre !Dori Cantó capta les coses i les redueix a la seua qualitat plàstica essencial, a al.lucions i presències més que a referències d’allò contingent i concret del realisme”.

L’artista Dori Cantó torna a estar entre nosaltres en aquesta habitació imaginària que conforma una exposició homenatge on podem gaudir del seu llegat d’artista acompanyat per obres d’altres artistes que voluntàriament han donat una de les seves obres per a recolzar a la seva amiga i companya. Un projecte on els plàstics s’uneixen per a lluitar contra la malaltia del càncer, doncs, el benefici de les vendes anirà dirigit SOLC l’Associació Comarcal d’Ajuda en el Tractament del Càncer.

Una habitació de memòries, humanitat i bellesa on tots recordem a Dori.

L’exposició ‘Dori Cantó. Una habitació pròpia’ es podrá visitar a Fundación Mutua Levante (plaça d’espanya, 16. Alcoi. Fins al 29 de juliol.

 

 

 

 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario