slogan tipografia la moderna
Cultura
Jazz per a inquiets : Música de qualitat en la nova temporada de El Mussol
Carlos Figuerola - 14/09/2015
Jazz per a inquiets : Música de qualitat en la nova temporada de El Mussol
Foto PST Fotografía

El Club de Jazz El Mussol enceta una nova temporada. Ja és coneix la programació fins al 23 de desembre. S’han organitzat set concerts d’estils molt variats. El prestigiós guitarrista i compositor català, Pere Soto,un dels més destacats en el gypsy jazz, tocarà el 8 d’octubre. A la Cafetería Casablanca actuaran en els concerts del  Mussol dos veus alcoianes de referència: Xavi Mira, que ho farà el 26 de novembre, i Neus Ferri, que tancarà l’any el 23 de desembre.

Segona temporada de jazz a Alcoi, organitzada pel Jazz Club el Mussol, que es presenta molt interessant. Arranca amb una jam el 12 de setembre a la Cafetería Casablanca. La majoria dels concerts es faran el dijous a les 20’30 hores en este local de Santa Rosa. El primer concert és el 24, amb el contrabaixista  nord-americà afincat a València, Matt Baker i el guitarrista italià , Fabio Zambelli. El duo fa més de 10 anys que toquen junts i basen el seu estil en l’anomenat ‘jazz de cambra’.

Ja en el més d’octubre, el dia 2, a la Casa de Cultura, el veterà  guitarrista valencià ,Joan Soler oferirà una curiosa i original conferència sobre la música de jazz en el cinema.

Sis dies després, el 8 d’octubre, el prestigiós guitarrista especialitzat en el gypsy jazz, Pere Soto, actuarà en Alcoi. L’intèrpret i compositor de Badalona impartirà també una master class. Soto, autor de més de 700 composicions  és molt reconegut internacionalment.

Homenatge a Cole Porter

El grup Big Four, liderat pel contrabaixista i·licità Pedro Martínez oferirà el 22 d’octubre un homenatge al gran compositor nord-americà Cole Porter des d’una perspectiva del jazz contemporani.

El mes de novembre hi ha programats dos concerts també molt atractius. El 12, el pianista valencià Albert Sanz, tota una figura del jazz, torna a Alcoi amb un altre conegut dels ‘mussolers’ i músic de gran nivell, el contrabaixista Rubén Carles i esta vegada tocaran amb el bateria italià format als Estats Units, Roberto Giaquinto. El grup s’anomena ‘La Famiglia & Albert Sanz’.

‘Xavi Mira & Company’

L’actor i cantant alcoià Xavi Mira oferirà un concert el 26 de novembre amb el grup ‘Xavi Mira & company’, integrat per Jacobo Blanes, Taré Darías i René Dossin. Una bona ocasió per apreciar l’estil ‘crooner’ de Mira.

Neus Ferri tanca l’any

Esta primera entrega de la temporada es tanca amb dos concerts en el mes de desembre. Dos bones propostes: el 10, el bateria brasiler afincat a València, Igor Tavan vindrà acompanyat de músics de prestigi internacional. És el ‘Igor Tavan Collective’.

El 23, Neus Ferri actua amb el seu quartet. Es vorà la versió més jazzística de la cantant alcoiana. Este concert ha despertat molta expectació. Neus vindrà poc després de gravar el seu primer disc, elaborat amb composicions pròpies.

És la proposta del Jazz Club El Mussol.Una bona tanda de concerts per començar la temporada, amb música de qualitat, diferents estils i bons intèrprets perquè el jazz tinga presència a Alcoi i es puga gaudir de música en viu amb una periodicitat quinzenal.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario