slogan tipografia la moderna
Cultura
L’Orfeu Ensemble de Cambra signa un conveni de col•laboració amb Fundación Mutua Levante
Amb aquesta col•laboració es recolza a que aquest grup de joves músics augmente l’oferta de música de cambra a les comarques de l’Alcoià i el Comtat
Víctor Pastor Peidro - 17/02/2022
L’Orfeu Ensemble de Cambra signa un conveni de col•laboració amb Fundación Mutua Levante

L’Orfeu Ensemble de Cambra, naix amb el desig de crear un grup de música de cambra estable a Alcoi i comarca. Als darrers anys, hem observat com el gènere cambristic no te la presència que aquest, i també el públic mereixen. L’ensemble Orfeu per tant, pretén cobrir aquesta manca de música de cambra als nostres espais de concert, donant al públic la oportunitat de retrobar-se amb grans obres del gènere, descobrir-ne de noves, i gaudir en genera d’aquesta atmosfera que sols la cambra pot donar.

A l’ensemble trobem un violí, un violoncel i dos pianistes, fet que ens permet abarcar repertori tant solista, de duo, amb sonates, trios també, i en ocasions fins i tot peces amb la presència de piano a quatre mans. Aquesta dualitat pianística permet llavors agilitzar els assajos i repertori en conjunt i al mateix temps poder cobrir moltes més peces i actuacions públiques. La filosofia de l’Orfeu Ensemble, és la d’un grup obert i heterogeni, on sempre cap la possibilitat d’incloure nous participants per peces concretes, ja que no es tracta d’un quartet de corda , o trio amb piano a l’ús, i també de combinar a la mateixa escena sonates per violí i piano, per violoncel i piano o trios en la seua màxima forma, versatilitat el repertori, i tenint una posada en escena més moderna i fluida.

Des del mateix pensament fundador d’Orfeu Ensemble, es defén la música de cambra com un gènere complet però íntim i familiar a la vegada, on es combina amb uns pocs integrants sobre l’escenari, la senzillesa d’un solista, amb el conjunt i ressonància quasi d’una orquestra simfònica; sempre, amb un grup reduït d’instrumentistes, amb un grup reduït de públic i a un espai reduït, on sempre es manté una atmosfera amable, senzilla i sobretot familiar.
Des de Fundación Mutua Levante es destaca que la col•laboració amb aquest projecte permet recolzar als músics emergents i augmentar l’oferta musical al nostre entorn.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Josep says:

    Felite la iniciatica cultural, tenint en compte que la música de cambra és la veritable mare de la música. I felicite, per important i substacial, el suport formidable de Mutua de Levante.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario