slogan tipografia la moderna
Cultura
Un projecte contra el despoblament
‘Muntanyes d’I•lusions’, està escrit per Pam Collado i Pep Jordà i ilustrat per l’artista Isla Louise.
Fernando Moncho Vañó - 26/06/2021
Un projecte contra el despoblament

El desert demogràfic de zones rurals fa dècades que és una realitat. Segons afirma la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, actualment hi ha 224 localitats amb menys de mil habitants, el que suposa el 40% del total i on la població depenent és del 60%. A més a més, la taxa d’envelliment del 55% revela que la situació s’agreuja a territoris de l’interior de la Província de Castelló i València i la zona de la Muntanya d’Alacant. Una trista realitat, on la reivindicació d’aquests pobles com a referents de qualitat de vida, no es correspon amb la realitat de gaudir d’uns servis públics i privats de qualitat.

Davant d’aquesta evidència moltes entitats públiques i privades s’afanen a sumar esforços per tal de retenir als seus veïns i ser una veu de reclam per atraure el interès d’altres. En aquesta lluita es troba l’associació “Muntanyes d’Il•lusions” que treballa per pal•liar el despoblament del Portell de Morella, especialment per mantenir el seu aulari infantil, que actualment compta amb 5 nens i nenes.

A més d’activitats esportives, socials i culturals, aquest any han tingut la iniciativa, conjuntament amb Fundación Muta Levante, d’editar el compte  ‘Muntanyes d’I•lusions’, escrit per Pam Collado i Pep Jordà i ilustrat per l’artista Isla Louise. Un conte on descriuen aquesta amarga perspectiva des d’un punt de vista esperançador ja que els protagonistes aconsegueixen asolir els seus objectius. ‘I el més valuós de tot és que a més d’aprendre la importància de somiar i de viure amb entusiasme, van veure que amb esforç i ganes, la il•lusió és capaç de moure muntanyes, muntanyes d’il•lusió.’ 

Fundación Mutua Levante amb l’edició d’aquest llibre, fa costat a les accions contra el despoblament del interior castellonenc. Els beneficis que s’obtinguen per la venda dels llibres aniran destinats a recaptar fons per afavorir la instal•lació de famílies a Portell de Morella.

Muntanyes d’Il•lusions es va presentar el 6 de juliol al Real Casino Antiguo de Castelló, i va comptar amb la presència de mitjans de comunicació, representants polítics de la ciutat, membres de les entitat promotores de la iniciativa con Muntanyes d’Il•lusió i Fundación Mutua Levante.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario