slogan tipografia la moderna
Cultura
Verdcel, la cançó sense límits
Durant els propers dies presentarà el seu treball a Tavernes de la Valldigna, la Pobla de Vallbona, Alcoi, Castelló, Alzira i Vila-real. Properament concerts a Catalunya.
Redacció - 30/10/2017
Verdcel, la cançó sense límits

Després dels concerts a principis d’octubre a Carlet, Montaverner i el Palau de la Música de València continua la gira de VerdCel amb el concert que tindrà lloc el proper 28 d’octubre a Tavernes de la Valldigna, on presentarà el seu darrer treball, De plantes, talaies i cims (i una aroma). 

Durant el mes de novembre presentarà el seu disc a Alcoi el 3 de novembre, en un concert que suposa el retrobament d’Alfons i la seua banda amb el públic de la seua ciutat. La següent parada serà a Castelló en el marc de la fira Trovam, el 10 de novembre. L’any finalitzarà el 29 de desembre a Vila-real, amb un concert amb la banda de joves La Lira de Vila-real.

Però VerdCel és molt més que música. La proposta d’Alfons Olmo ultrapassa l’àmbit estrictament musical per endinsar-se en el terreny de la creació literària, gràfica i també audiovisual. De fet, la gira que està portant a terme durant el darrer trimestre de 2017 també està servint per donar a conèixer no sols el seu nou llibre-disc De plantes, talaies i cims (i una aroma), sinó que també serveix per mostrar la seua vessant audiovisual.

Així, Trajecte, la distància no és frontera, que es presentarà el proper 1 de novembre a la Pobla de Vallbona. Aquest treball aporta una visió personal al context musical i cultural del País Valencià, amb entrevistes a destacats protagonistes de l’escena musical, literària i cívica valencianes, com ara Raimon, Isabel-Clara Simó, Miquel Gil, Amàlia Garrigós, Xavi Sarrià, Frechina, Cesk Freixas, Bianciotto, Núria Cadenes, Borja Penalba, Fernando Lucini, Carla González, Vicent Partal, etc.

Presentació a la Plaça del Llibre de València

La proposta d’Alfons Olmo va més enllà del terreny musical, ja que De plantes, talaies i cims (i una aroma) compta amb un llibre, editat per Edicions 96, de 150 pàgines a color que el públic lector podrà conèixer el proper 1 de novembre en el marc de la Plaça del Llibre de València a les 12:30h.

Es tracta d’un treball plàstic i literari en paral·lel al disc. Il·lustracions, poesia, prosa i assaig s’entrellacen amb les 14 cançons del CD; les amplia, les desdobla, les contextualitza, les explica, ho completa.

De plantes, talaies i cims (i una aroma) té el seu protagonista en l’element ‘terra’. Un treball d’arrels endins i fruits enfora. Des d’una cançó actual, estén els braços als orígens de músiques mediterrànies, andines, afroamericanes… El disc es pregunta sobre l’existència i respon agafant la vida a grapats. A banda de l’equip habitual, el músic alcoià ha comptat amb Carles Dénia, un gran aliat per donar forma a este repte de contingut i música; capes macerades que cristal·litzen en sonoritats modernes.

DATES

VerdCel presentarà el seu treball en les següents ciutats:

– Tavernes de la Valldigna, 28 d’octubre. Concert. 19:00h. Cova de Bolomor.
– València, 1 de novembre. Plaça del Llibre. Presentació del llibre. 12:30h.
– La Pobla de Vallbona, 1 novembre. Projecció pel·lícula. 19:00h Auditori de la casa de la cultura.
– Alcoi, 3 de novembre. Concert. 20:30h. Centre Cultural.
 Castelló- Fira Trovam, 10 novembre. Concert (format fira) 11:30hAuditori de Castelló
 Alzira, 2 de desembre. Concert. 19:30h. Casa de Cultura.
– Vila-real. 29 de desembre. Concert. 19:00h. Auditori. Concert conjunt amb la banda jove de la UM La Lira estrenant l’Ep nadalenc: ‘Sol d’Hivern’.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario