slogan tipografia la moderna
Llegint s´entén la gent
Contes per llegir i imaginar, vora el mar o no
Una ressenya de Francesc Pou sobre el llibre ‘Relats a vora mar' Editorial: Neopàtria - Col·lecció Manuzio Narrativa
Francesc Pou - 06/07/2020
Contes per llegir i imaginar, vora el mar o no

Vet aquí el segon projecte de la jove i dinàmica editorial alzirenya Neopàtria, tot engrescant els autors de la seua “escuderia”, tal i com els agrada de dir, per bastir un conjunt de trenta-sis relats, cadascun d’ells d’un autor diferent, per configurar, tal com la mateixa editorial diu al dors del llibre, una aventura dialèctica que genera emocions i obri les portes a la satisfacció lectora amb destresa.

Els trenta-sis autors, cadascun d’ells d’una mare literària, venen a confluir narrativament tots plegats amb unes històries que només tenen de comú la llargària pel que fa al nombre de planes, establertes per l’editorial amb flexibilitat per tal de no ofegar cap argument de tots els que hi són explicats. Junt a autores i autors de trajectòria recentment iniciada hi trobem d’altres amb un recorregut llarg i fruit dins el món literari. En nomenarem uns pocs per no fer excessivament llarg el llistat: Manel Alonso i Català, Miquel Català, Alba Fluixà, Roser Furió, Manel Joan i Arinyó, Àngel Martí i Callau, Antoni M. Bonet, Francesc Mezquita, Pura Peris i un llarg etcètera provinents del Principat i del País Valencià.

La temàtica dels relats abasta totes les vessants de la narració literària, des de la fantasia més angoixant fins el realisme cru, passant per veritables creacions de prosa poètica que fan de la lectura una delerosa dedicació, un íntim diàleg entre lector i autor, un viatge intimista amb parada i fonda en tots els indrets descrits als textos i d’altres localitzats a les contrades més inversemblants de la imaginació. Si volem gaudir del llibre a la vora del mar trobarem potser l’escenari perfecte per submergir-nos en tots els mons descrit a les dues-centes planes del llibre abans de fer-ho dintre les ones que remullen la sorra de la platja. Si per contra, triem la solitud d’un paratge de muntanya per fer-ne lectura, el silenci i la pau inherent ens empentaran a connectar amb tot el que aquests autors ens volen dir a les pàgines del llibre.

En planificar una lectura llarga assaborint cadascun dels relats per separat, possibilitarem un exercici d’imaginació que ens seduirà i ens arrossegarà a descobrir més històries i fets que al llibre són citades. La varietat de veus literàries fan possible una diversitat d’esdeveniments i situacions que tenen un lligam natural amb la diversitat de fets i històries que ocorren al món, perquè vivim i hauríem de tendir a la diversitat que és, en definitiva, allò que ens fa rics en coneixences. Bona i plàcida lectura.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario