En Fonèvol hem perdut el compte de les voltes que hem preguntat quantes dones de fulla hi ha en les filaes. Les mateixes voltes que no hem rebut resposta. I ara que s’acosten a les 70 (segons les nostres minses informacions) passe, perquè comptar fins a 70 costa, però quan n’eren 20 estava encara més clar que no tenien interès en saber-ho ni en dir-ho.
És fàcil, només s’han de fer 28 telefonades i algunes seran molt curtes:
―Quantes dones de fulla teniu?
―Cap.
―Gràcies.
Ara mateix saber-ho serviria per tindre una idea de quantes filaes tenen suficients dones per a fer esquadra i quines estratègies estan inventant per impedir que exercisquen els seus drets. També és important saber si han pensat en regular el tema abans que els vinga damunt i quantes filaes amaguen les seues ànsies discriminatòries darrere la participació d’unes poques dones en les dianes de 2015. Si volem ser optimistes podem pensar en quina serà la primera filà en traure al carrer una esquadra de dones, suposem que tenen prou gent entre dos i quatre filaes.
De la mateixa forma, seria interessant conéixer la quantitat de xiquetes que tenen número en les filaes o si alguna filà té la poca vergonya de no permetre que s’apunten o si encara les fan desaparéixer abans que siguen majors d’edat. Fins fa pocs anys, el primer tro els indicava, quan eren adolescents, que ja estaven molt crescudetes per a estar en la filà o la família li deia a la xiqueta que no tenia diners per a fer un trage nou, tot i que miraculosament apareixien diners quan s’havia de canviar el trage del seu germà.
Ja és hora que l’Associació de Sant Jordi faça un exercici de transparència.