slogan tipografia la moderna
Punto de vista
La decisió de Conchín 
Un relat curt sobre la vacunació, les possibilitats gastronòmiques del peix i els fonaments de la III República  
Pep Jordà - 26/06/2021
La decisió de Conchín 

L’altre dia mentre Conchín, la pescatera, m’explicava la bomba de sabor que és el budellet de Dènia (l’intestí prim de la tonyina d’almadrava salat) un avís d’entrada de SMS va interrompre la nostra conversa. Només un moment. Perquè mentre treia amb cura el telèfon de la butxaca del davantal amb la punta dels guants, plens d’escates i gel, va seguir dient: “de tota manera en aquesta època de l’any un suquet de cavalla, digues-li cavalla digues-li verat, és ¡imbatible!”. Després…

Un silenci…

…que vaig aprofitar per pegar-li un parell de voltes a la idoneïtat de l’ús d’imbatible junt a suquet de peix. Un “quina poca vergonya!” que va rebotar pel mercat com una pilota de cuir en un frontó basc em va treure de l’ensopiment. “Mira!” Em va dir mentre em mostrava a la pantalla del telèfon un missatge que ni de conya podia llegir.

“Sra. C.J.M., – va començar a llegir Conchín coneixedora de les meues limitacions visuals – amb SIP ******265. Es procedirà a citar-li per a completar la seua vacunació amb una 2a dosi de Pfizer (Comirnaty). Si rebutja vacunar-se amb Pfizer se li vacunarà amb AstraZeneca (Vazxevria). Per a rebutjar vacunar-se amb Pfizer faca clic en el següent enllac, abans del pròxim 23/07/2021 inclusivament”   

Mentre pensava en les confusions que genera el fet que paraules com faca, mac, placa o caca no puguen utilitzar la titlla en els mitjans electrònics de l’administració estatal un ¡la mare que els va parir! em va tornar a la realitat. Tot seguit Conchín em va preguntar: “Què faig, prem o no prem l’enllaç? Digues-m’ho tu que eres informàtic”. Com la fortuna somriu als audaços – ho diu Virgili –  li vaig dir: “punxa”.

Va prémer. Es va obrir una altra pàgina i Conchín va continuar llegint.

SEGUNDA DOSIS EN VACUNADOS CON ASTRAZENECA COVID-19 (sic)
Faig constar que: Conec l’esquema de vacunació proposat per la Comissió de Salut Pública de 1a dosi amb AstraZeneca (Vaxzevria) i 2a dosi amb Pfizer (Comirnaty).

  • Conec els riscos de la decisió de vacunar-me amb la 2a dosi de la mateixa vacuna AstraZeneca que vaig rebre en la 1a dosi, en particular la síndrome de trombosi amb trombocitopenia, poc freqüent però greu.
  • He pres la decisió de rebutjar la vacuna de Pfizer i vacunar-me amb AstraZeneca.

Per a confirmar premeu aquí.

Un ¡quins collons tenen! que va sonar com un colp de timbal va posar fi a la cita; i va iniciar un debat al qual de seguida s’hi va afegir un senyor que s’havia acostat a preguntar, un moment només, si quedava malarmat per fer-lo a la planxa i Ritín, la sòcia de Conchín, que netejava un surer de vora un parell de quilos.

“Si que tenen poca vergonya…”  – va dir mentre tallava, seccionava, esbudellava i desespinava amb un habilitat que feia una mica de neguit – “quan ens van posar la primera dosi ningú no ens va preguntar quina volíem. No se’n recordeu que ens deien: “El riesgo de sufrir un trombo es 250 veces mayor al coger un vuelo que al vacunarse de AstraZeneca” o “El riesgo de sufrir un coágulo es 19.500 veces mayor al contagiarse de COVID que tras vacunarse de AstraZeneca. I ara resulta que provoca trombosi amb trombocitoelquesiga. ¡Quina poca vergonya! Va concloure apuntant-nos perillosament amb el ganivet d’una fulla de pam ple de sang i budells.

“Si es que no ens fa cap falta tindre tanta informació. Una vacuna és una vacuna i punt. Tenien que haver-les posat a totes VACUNA COVID. Què sabem nosaltres de marques? A mi que em pregunten la diferencia entre l’escopinya maltesa i la del Japó que us la dic; però entre Astrazeneca Vaxzevria, que sembla una marca de vodka, i l’altra que sembla el cognom de l’actriu Michelle Pfizer? ¡pos jo què collons sé!

Tota la raó – va prendre el relleu Ritín – l’altre dia vaig anar a la metgessa amb la meua nora que té marejos i li va receptar açò… (agafa el telèfon mira al WhatsApp i ens ensenya una foto) Sulpirida KERN PHARMA 50 mg. Creus tu que la metgessa ens va preguntar si volíem açò o alguna altra cosa pareguda? No. I dels efectes adversos ni piu (trastorns cardíacs, hormonals, generals, del fetge, etc.) i això que li diuen gos fes-te’n enrere a les trombosis que provoquen les vacunes contra el COVID.

“¡Eso ha sido una dejación de funciones en toda regla!” – va intervenir l’home que volia malarmat i que va aprofitar la sorpresa per preguntar-li a Conchín si tenia alguna vegada maragota que és un peix hermafrodita molt saborós. “A lo mejor esto es una prueba piloto – va continuar – y si sale, se convierte en costumbre. Y quién sabe si los gobiernos nos trasladarán a los ciudadanos la responsabilidad de tomar decisiones.

No estaria gens malament va dir Ritín – mentre la mamprenia ara amb una xerna de metro i mig de llarga. “Ara quan l’exèrcit de terra o d’on siga vulga renovar el parc de tanques que ens pregunten què volem: si els M1 Abrams amb motor Chrysler o si preferim els VBCI amb motor Volvo D12 turbo diesel de sis cilindres en línia.

O millor encara, si volem – va continuar Conchín – que eixos diners es dediquen a escoles, a sanitat i altres coses de més trellat. Saps també que estaria molt bé? – va preguntar somrient. Que ens enviaren un SMS preguntant-nos si volem continuar mantenint la Casa Reial o estem més per la República. Una cosa més o menys així.

Faig constar que: Conec l’esquema estatal aprovat en la quina Llei Fonamental del Regne sobre la Successió en la Prefectura de l’Estat.

  • Conec els riscos de la decisió d’apostar per una 3a República.
  • He pres la decisió de rebutjar la Monarquia i votar per la República.

Més riures.

Com la cosa començava a posar-se marinera (l’home que hi havia darrere meu havia estava explicant que una vegada van guisar l’estomac d’un rap de trenta quilos, com si foren calls de vaca, la qual cosa no sé si tenia, o no, res a veure amb la qüestió monàrquica, vaig pagar, vaig agafar la borsa i em vaig acomiadar de tothom.

Mentre m’allunyava de la pescateria on – potser – estaven posant-se els ciments de la III República i em preguntava si no devia d’haver comprat també cocotxes de bacallà per fer-les amb salsa verda o amb all i pebre per sopar; vaig sentir la veu de Conchín que em demanava: … I aleshores què faig ¿em pose la Pfizer o continue amb l’Astrazeneca  que no s’ha de mesclar? Digues-m’ho tu que eres informàtic”.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario