slogan tipografia la moderna
Punto de vista
No fugiu, no anem a fer-vos mal
Com justificar-li al visitant espacial aquest abrupte canvi de posicions? O l’intercanvi de declaracions entre la Conselleria d’Indústria i l’Ajuntament d’Alcoi
Pep Jordà - 09/11/2015
No fugiu, no anem a fer-vos mal

Imagineu que un aparell molt gran i estrany s’acosta a Terra. No sabem si en so de pau o de guerra. Imagineu que l’aparell, que té tota la pinta d’una nau extraterrestre, aterra al Teular del Llonganisser just en el moment que vosaltres passàveu per allí vestits amb malles fluorescents entrenant per al IV Trail Solidari Ciutat d’Alcoi.

Imagineu que de sobte s’obre una escotilla i apareix un marcià que patrulla la galàxia procurant que ningú no faja cap barbaritat i que, abans que pugueu adonar-vos, està apuntant-vos amb una pistola de raigs làser mentre diu – en valencià normatiu – gràcies al traductor universal que porta al coll: ‘Teniu dos minuts per contar-me de què va tot això de La Canal’

Què dir-li? ¿Com explicar-li al marcià que la cosa va començar l’any 1995 a iniciativa d’un alcalde del PSOE, partit que en l’actualitat -suposadament- s’oposa al projecte? Mentre que els Populars (els mateixos que ara fan de la construcció del polígon bandera i punt únic del seu programa electoral) aleshores van presentar un informe -que avui firmaria la Carrasca- on denunciaven greus riscos ambientals per a l’aqüífer del Molinar, a més de plantejar una reflexió sobre la ubicació del polígon que encara continua vigent: ¿Por qué arriesgarse a esta fórmula si existen alternativas mejores?

Com justificar-li al visitant espacial aquest abrupte canvi de posicions? O l’intercanvi de declaracions entre la Conselleria d’Indústria i l’Ajuntament d’Alcoi on el conseller ha vingut a dir-li a l’alcalde el que l’àngel de l’església en Laodicea ‘Ojalá fueses frío o caliente, pero por cuanto eres tibio, y no frío ni caliente, te vomitaré de mi boca’ i que ell ha respost amb la frase d’aquell sketch de Martes y Trece sobre la temptació d’Eva: Ella no quería oiga!

¿Com concretar-li al marcià -sense que sospite que esteu prenent-li el pel- el que suposarà per a la ciutat la construcció d’aquesta infraestructura quan la xifra de 2.000 llocs de treball, originalment anunciada pel PP a bombo i platerets, va estar rebaixada -de seguida- per la empresa a un ‘màxim’ de 1.447 (la meitat d’ells vinculats a la construcció del polígon) i que dimecres passat -segons lsabel Bonig- va quedar reduïda a 750? De moment.

Sobre el temps d’execució millor no parlar-ne. L’alienígena podria fer-se un embolic i posar-se nerviós i això és el que menys vos interessa. Inicialment es preveien 20 anys per completar l’obra, que posteriorment es van reduir a 18, i que finalment han quedat en 8. Tot i que en realitat són 3, per acabar la primera fase. Primera fase que esperem no s’assemble a la dels coets Saturn que era quan agafaven impuls i es desempallegaven de tot allò que els sobrava.

Ni sobre l’ús que se li donarà al polígon. Perquè a hores d’ara no se sap amb certesa quin és ‘el sector terciari’ si hi haurà, o no, fàbrica d’olives, si s’abocarà, o no, salmorra, si hi haurà parc empresarial o parc d’atraccions, barri de vivendes protegides, urbanització de luxe o centre comercial. I, el més important, encara no sabem de què parlem quan parlem de ‘noves empreses’; si d’empreses de tecnologia avançada o de sitges amb ogives nuclears.

No intenteu transmetre-li sensació de normalitat reproduint les paraules de la presidenta del Partit Popular al País Valencià: ‘no es verdad (¿ángel de amor?) que la ATE de Alcoy contamine o que oculte especulación’ perquè el viatger estel•lar -que com tots els viatgers estel•lars serà més llarg que un dia sense pa- podria adduir que: ‘excusa no demanada, acusació manifesta’. Ni vulgueu colar-li l’argumentació que fan de sèrie els partits ultra centristes alcoians: ‘és necessari i forçós que hi haja un polígon a La Canal per desenvolupar talent a la ciutat’ perquè podria argumentar-vos que Apple, Microsoft, Google, Hewlett Packard, Disney, Mattel, Dell i Amazon van néixer en un garatge.

Per res del món intenteu fer un joc de paraules amb l’estreta relació fonètica que hi ha entre Alcoinnova i Alcoi no va. De fet si mai camineu pel Teular del Llonganisser i veieu algú que s’acosta mentre camineu amb malles fluorescents- tant se val si és un vigilant de la galàxia o Isabel Bonig – el millor que podeu fer, abans de que vos pregunte ‘de què va tot això de La Canal?’, és arrencar a córrer, com si no hi haguera demà, i no parar malgrat que sentiu darrere vostre una veu que vos diu: ‘no fugiu, no anem a fer-vos mal’.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario