slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Salvatges de la vorera
¿A partir d’ara haurem de circular tots amb armilles reflectants, incloent les senyores del puntet?
Pep Jordà - 28/01/2015
Salvatges de la vorera

El govern del Partit Popular utilitzant l’estratègica habitual de crear polèmiques innecessàries per evadir-se dels verdaders problemes de la vida prepara un Reglament de la Circulació que entre d’altres coses vol imposar, atenció ara, limitacions de velocitat als vianants i l’obligació d’haver de passar controls d’alcoholèmia i drogues en el cas de que cometen una infracció. (La definició del terme infracció com el de tants altres: terrorista, agitador, protesta, delinqüent, acte violent, etc. queda al lliure albir de l’autoritat competent)

La curiosa proposta prové de la DGT  un organisme depenent del Ministeri de l’Interior dirigit per Jorge Fernández. Parèntesi. Eixe ministre amb cara de restret  que sembla que l’única cosa que l’anima siguen els jocs de dominació (Llei Mordassa, Registre d’Infraccions contra la Seguretat Ciutadana, Llei d’Enjudiciament Criminal, accés a les comunicacions sense autorització judicial, etc) que practica amb els ciutadans, rotllo ‘Les 55 ombres de Grey’, però sense donar gust ni fer ni mica de gràcia. Tanca parèntesi.

Malgrat tot la proposta té gràcia, per què negar-ho. De fet el Consell de l’Estat  s’ha fet un fart de riure i ha reflexionat sobre certes qüestions amb un tonet no exempt d’ironia ‘En caso de llevarse a cabo la norma los españoles habrán de abstenerse de participar en fiestas populares o de asistir a bodas, ya que podrían verse sometidos a un control de alcoholemia si, en las inmediaciones, un vehículo sufre un accidente. Del mismo modo, las personas que toman medicinas con codeínas, benzodiacepinas, opiáceos deberán salir de casa con las recetas médicas. Ya que darán positivo en el test de drogas.’

I no només això, sinó també un univers de preguntes que a tots ens venen al cap. Per exemple: ¿A partir d’ara haurem de circular tots amb armilles reflectants, incloent les senyores del puntet? Si algú s’atura en mig de la vorera per qualsevol motiu tècnic com posem per cas nugar-se la sabata ¿es considerarà detenció per avaria i s’haurà de senyalitzar amb el preceptiu triangle?¿Quants encenedors podrà portar damunt un fumador sense que es considere transport de mercaderies perilloses? Les persones que tenen parts (nassos, pits, panxes, culs arromangats) que sobreïxen de les dimensions del seu cos ¿hauran de senyalitzar-les amb una llum roja si es per darrere i blanca si es per davant? ¿Les pròtesis i operacions estètiques es consideraran tunning i s’hauran de comunicar a l’assegurança? ¿Les dones embarassades hauran de portar el senyal identificatiu de transport escolar? ¿Haurem de situar-nos el DNI en lloc visible i llegible, davant i darrere, sobre una superfície amb poder retrorreflectant? Si dos persones caminen agafades de la ma ¿es considerarà circulació en paral·lel i podrà ser sancionat? ¿Els menors de cinc anys que circulen per la via pública hauran de lluir al bescoll la L blanca sobre fons verd? ¿S’haurà de portar sempre una llanterna al damunt per senyalitzar les girades? ¿Arrossegar carrets de la compra, d’infants, maletes, etc. serà considerats transport i per tant subjecte a limitacions horàries i de circulació? ¿Es cert que s’ha creat una secció especial de la Guardia Civil integrada per marxadors atlètics que s’encarregarà de vigilar i sancionar els vianants? I el més important tot aquest rebombori s’ha organitzat perquè el PP ha volgut modificar aquella cita de Molière: ‘ens agrada ser malvats però de cap manera ridículs’ i convertir-la en: ‘a més d’agradar-nos ser malvats ens encanta fer el ridícul’?

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario