slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Tota pedra fa marge
Ens alegra que s’haja produït el canvi de l’Ordenança
Fonèvol - 27/01/2024
Tota pedra fa marge
Boabdil, el moro que paseaba su amargura por la Alhambra

Diu el president de l’ASJ alguna cosa com que la festa avança al compàs de la vida, però la festa fa temps que ha perdut el compàs.

Ens alegra que s’haja produït el canvi de l’Ordenança. L’Ordenança ha sigut una de les raons per les quals tantes dones no han pogut fer esquadra, ni Diana, ni res. Alguns casos han sigut especialment sagnants.

Però encara queda tant per fer…

L’ASJ va ser ràpida en llevar els drets d’un colp, però ha necessitat més de vint anys per revertir una part del mal. Ara l’ASJ s’ha posat de perfil i ha deixat la decisió en mans de les filaes.

Quan algunes de les filaes canvien els seus propis reglaments, si és que els canvien, el camí s’aplanarà un poc per a les dones. Algunes filaes han votat que sí al trage únic de les altres filaes, però no pensen unificar el seu. De tota manera, tindrem trages diferenciats, trages iguals, esquadres mixtes i esquadres segregades.

Nosaltres portem tot eixe temps reivindicant drets com el trage igualitari, les esquadres mixtes o la possibilitat que les dones representen tots els càrrecs festers.

Parlant de càrrecs festers, l’estratègia que utilitza l’ASJ per vedar la representació d’alguns càrrecs per part de les dones és incorrecta: qualsevol dona pot identificar-se amb els valors tradicionals d’un personatge de la festa. L’Ordenança no diu expressament que certs personatges rellevants hagen de ser hòmens. És el masclisme el que fa creure que eixa interpretació del text és vàlida.

D’altra banda el fet que en l’assemblea només hi haja dos dones que voten ens deixa clara la falta d’igualtat. Sort que hi ha moltes dones que volen avançar.

#UnTrageUnaFilà
Fonèvol

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario