Destacados
69 i pico miren cine
La mano invisible
Una microressenya minimalista de Pep Jordà - La mano invisible (David Macián, 2016)
Peli que en format reality show dibuixa un interessant (i esgarrifant) mapa sobre el món del treball, les relacions laborals, socials, les classes (tot i que alguns diuen que ja no existeixen) i els responsables (la mano invisible?) de que cada vegada es treballe més i es guanye menys. Molt interessant i motivadora.
69 i pico miren cine
Sueño en otro idioma
Una microressenya de Pep Jordà - Sueño en otro idioma (Ernestro Contreras, 2017)
Sueño en otro idioma és una peli mexicana (on s’entén tot) i que es pot veure a Movistar + que va d’un lingüista que arriba a una aldea de la selva per estudiar el zikril que és un idioma que només parlen tres persones al món i que, per tant, està a punt d’extingir-se. Una […]
69 i pico miren cine
Ver Roma es lo más parecido a vivir la realidad
Una ressenya de Xavi Cortés - Roma (Alfonso Cuarón, 2018)
La película producida por Netflix te sitúa como espectador en el centro mismo de la escena. Tienes la sensación de poder mirar a cualquier parte. La cámara te da la libertad de fijar tu mirada en el lugar que más te interese. En el personaje que más te atraiga. Pero nada más lejos de la […]
69 i pico miren cine
No dejes rastro
69 i pico miren cine
Los hermanos Coen en el Oeste
69 i pico miren cine
I Origins
“I Origins”, del director Mike Cahill, guanyadora del premi a millor pel.lícula al festival de Sitges

“I Origins”, del director Mike Cahill, guanyadora del premi a millor pel.lícula al festival de Sitges, és una amalgama de gèneres que, per la seua intenció d’abarcar tant, finalment queda sense poder exprimir al màxim cap d’ells en concret, quedant-se curta en alguns dels seus plantejaments.

La primera part, quasi fins els primers 50 minuts, transcorre amb un aroma de romanticisme, de peli dolça i subtil, d’encreuaments del destí. Aquesta idea acabarà acaparant la totalitat del film, degut al seu caire espiritualista que existeix al llarg de tota la cinta, però que, durant la major part només és mostra com a un soroll de fons al que tampoc li dones massa importància.

Després d’un punt d’inflexió, de tragèdia, un poc brusca i prou clavada amb calçador per al meu gust, dona pas a una segona part que sembla més un thriller per la dinàmica que agafa de canvi de ritme, música i tensió… recordeu la segona part d’Eyes Wide Shut de Kúbric?, doncs quelcom semblant. Però, en aquest cas, acaba sent absorbida per aquest transcendentalisme del que parlava abans, aquesta lluita mil.lenaria entre el misticisme i la ciència.

A pesar dels seus defectes la trobe com una proposta molt interessant de guió, no perfecte, però de la que és poden treure reflexions interessants. Té bons diàlegs, com és el cas d’aquest que m’ha cridat l’atenció:

– Dr. Gray, ¿es religioso?
– La religión se basa en escritos de hombres de miles de años atrás. Esas creencias no pueden ser cambiadas ni desafiadas, son fijas. En la ciencia, los grandes pensadores han escrito cosas hace mucho, pero cada generación las mejora. Las palabras no son sagradas.
– Una vez un científico le preguntó al Dalai Lama: “¿Qué haría si algún científico refutara sus creencias religiosas?” Luego de pensarlo mucho respondió: “Miraría todos los documentos, la investigación. Si fuera evidente que las pruebas científicas refutaran mis creencias espirituales, cambiaría mis creencias.”

Ian… ¿qué harías si algo espiritual refutara tus creencias científicas?

I ademés, està amparada per un grup d’actors que mereixen la pena de veure com treballen com son el Michael Pitt i la Brit Marling, la qual té un grapat de pelis d’aquest tipus més independents prou interessants a les seues esquenes.

És una barreja extranya, però que és fa agradable i entretinguda de veure. Pot ser no siga cap meravella, però sempre resulta estimulant de veure aquest tipus de vessant del cinema sci-fi reviscolar una mica.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario