Destacados
69 i pico miren cine
Yesterday
Microressenya - Yesterday(Danny Boyle, 2019)
Peli que comença amb la premissa que si ‘The Beatles’ no hagueren existit haguera calgut inventar-los. Té un inici original, alguns moments graciosos (les cerques al Google), una història d’amor ensucrada i moltes cançons dels Beatles, la qual cosa fa que, malgrat no ser cap meravella argumental, et passes hora i mitja amb el somriure […]
69 i pico miren cine
Cafarnaúm
Una microressenya de Pep Jordà - Cafarnaúm (Nadine Labaki, 2018)
Peli magnífica sobre la vida d’un xiquet que sobreviu i malviu en un país àrab que tanmateix podria ser un barri pobre de qualsevol ciutat rica; que està impressionantment interpretada pel xiquet siri Zain Al Rafeea. És una peli colpidora, tràgica, esgarrifant, que provoca indignació, que et remou les tripes durant dues hores i que […]
69 i pico miren cine
Hierro
Una microressenya de Pep Jordà - Hierro (Jorge Coira, 2019)
 Com li ha passat a moltes persones a mi també m’ha agradat molt Hierro. Està molt ben feteta, té una capçalera a l’alçada de Bron/Broen (de fet li té una retirada) un guió molt apanyat i una Candela Peña que pega un esclafit. També Mónica López. I el millor de tot: la ubicació de l’acció […]
69 i pico miren cine
El vicio del poder
69 i pico miren cine
La mano invisible
69 i pico miren cine
Sueño en otro idioma
69 i pico miren cine
Quatretondeta
Xavi Cortés, explica què li ha semblat el debut cinematogràfic de Pol Rodríguez

Dijous passat vaig tindre la sort d’anar a la pre-estrena de la pel•lícula de Pol Rodríguez ‘Quatretondeta’. L’emoció de veure en la gran pantalla una pel•lícula està sempre present quan coneixes a molta gent de l’equip i saps l’esforç tan enorme invertit i els anys que han dedicat per arribar a aquest moment tan emocionant.

Per deformació professional, quan vaig a veure una peli el meu cervell es divideix en dos, que per altra part es d’allò més normal. Una part està amb l’equip, amb els actors, imaginant cada escena el que ha costat de fer, vaja em pose en la pell dels professionals. Però l’altra part es posa en ‘mode’ espectador i exigeix el màxim nivell d’una producció o el que és el mateix, entrar en la història i que t’agrade.

Dit açò vos parla l’espectador que porte dins, perquè al professional la peli li va parèixer una meravella. Destacaria per damunt de tot el treball de tres grans actors José Sacristán, Laia Marull i, el meu preferit sense dubte, Sergi López que està immens, pletòric en el seu paper de Genovés, com si haguera nascut en un poble del comtat i haguera jugat a pilota tota la vida.

Havia llegit que la pel•lícula respirava berlanguisme, tant per la part de guió com per la part estètica, però a mi no m’ho va parèixer. Sí que és cert que l’esperit mediterrani i rural està molt viu i que te un humor desbaratat, i desbarrat, que a mi en va recordar en algun moment al cine de Carles Mira, sobretot pel que toca a la representació de la festa dels moros y cristians (tema interessant i inabastable on els hi haja).

Es just aquesta part, la de la festa, la que menys em va agradar, vaig trobar passada de rosca la catarsis final del personatge de Dora enmig de l’entrada mora, però no feu massa cas que estem encara amb ressaca ‘abrilenca’ i em trobe una mica fastiguejat de tanta festa.

El millor de tot és que vaig gaudir d’una pel•lícula diferent, on el director ha sabut conjugar molt be les situacions còmiques amb les més dramàtiques i que, en alguns moments, resulta bella i emotiva.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario