slogan tipografia la moderna
Cultura
Amira, l’última flor de la muntanya
Presentació de la novel·la de Just Sellés a Fundación Mutua Levante el 08 de novembre
Just I. Sellés - 04/11/2019
Amira, l’última flor de la muntanya

Quan l’emir Zayyan ibn Mardanis lliurà València als infidels, la seua filla Amira fou empenyorada al rei Conqueridor. Des d’aquell malaurat dia Amira caminà les més insospitades sendes de la mà de la reina Violant, en primer lloc, i del metge Yahyà ibn Yaqub al-Farrà, després, amb el rumor de la guerra sempre present.

Si la reina d’Aragó deixà una profunda empremta en la jove Amira, el mestre al-Farrà esdevingué prompte un referent, la llum d’un far que il·luminaria totes les seues inquietuds i anhels. De la seua boca conegué els secrets i els rituals de la botànica màgica, i junts aconseguiren desxifrar el misteri principal de l’alquímia: l’extracció de l’esperit del vi. Després de quinze anys de conflicte, la invasió feudal de La Muntanya els abocà a l’exili, però el destí d’Amira l’esperava amagat en l’interior d’una cova per obrir-li les obscures portes de l’inframón i mostrar-li el camí.

De nou el col·lapse andalusí en els territoris de La Muntanya, el conflicte que mitjan segle XIII enfrontà les hosts de Jaume I amb els partidaris del visir al-Azraq, es convertix en l’escenari d’una novel·la que, en esta ocasió, transcorrerà trepidant de la mà d’Amira. La seua història donarà origen a una de les llegendes més antigues, fascinants i arrelades del nostre imaginari col·lectiu: el mite de les nàiades, de les dones d’aigua, de les encantades.

Resenya de l’autor

Just I. Sellés (Beniarrés, 1969) és enginyer d’obres públiques i màster en enginyeria marítima, professió que abandonà l’any 2008 per dedicar tot el seu temps i esforç a l’escriptura. En 2009 es proclamà finalista del premi Azorín de novel·la amb El llanto del petirrojo, la seua primera obra, i ja des d’aleshores treballà en un projecte literari ambiciós i apassionant que l’any 2014 el portà a editar la seua segona novel·la, la primera històrica: Al-Azraq el Blau. Crònica de la conquesta de La Muntanya. Un any després publicà Al-Azraq. El visir que somiava La Muntanya, la llibreta de camp de la novel·la, on l’autor compartí tota la informació i les hipòtesi de treball que emprà en la fase d’escriptura, alhora que proposava un viatge fotogràfic pels dominis del Blau. Recentment ha publicat Amira. L’última flor de La Muntanya, un altre projecte literari ambientat als territoris diànics, una novel·la on la història i la llegenda caminen de la mà. Durant la fase de documentació prèvia a l’escriptura d’aquesta nova obra, l’autor ha recorregut tota Diània, que és l’immens escenari on transcorre l’acció de la novel·la. Així, el foto-llibre Diània, terra nostra és el fruit d’aquest ingent treball de camp que l’escriptor volgué avançar per a preludiar la novel·la que venia darrere.

Actualment treballa en una experiència literària nova, en un llibre de viatge que el portarà a navegar la costa diànica en caiac per a descobrir (i compartir) els amagatalls i les històries d’aquest fascinant territori que és hàbitat natural i escenari de naufragis antics, tempestes, incursions barbaresques i no pocs drames socials.

 

Fitxa Tècnica

Títol: Amira. L’última flor de La Muntanya – (Amira. La última flor de al-Ándalus)
ISBN: 978-84-120919-0-8 – (978-84-120919-1-5)
Autor: Just I. Sellés
Edicions La Muntanya (autoedició)
Data de publicació: 18 d’octubre de 2019
Idioma: valencià i castellà
Tapa blana amb solapes
Pàgines: 486
PVP: 20€

 

 

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

Comentarios



Enviar comentario