slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Això qui ho diu?
Fonèvol - 06/06/2023
Això qui ho diu?
FOTO. "Al servei de ses majestats" de Joan Lluís Santamaria

Van dir que les dones no podien eixir a festes, van dir que no podien fer Diana, no podien fer esquadra, que no podien participar en esquadres mixtes, ni dones en la Glòria, i les dones van fer tot això en 1998, 2015, 2016, 2017 i 2018 respectivament. I els deus no ens van convertir en estàtues de sal.

Després van obligar a tothom a acceptar que l’article 16 de l’ordenança significava que les dones no podien representar cap personatge fester:

«Se denominan Personajes Festers aquellas personas que ostentan durante la Fiesta los cargos representativos siguientes:

a) Sant Jordiet

b) Capitanes, uno por cada bando

c) Alféreces, uno por cada bando

d) Mossén Torregrossa

e) Embajadores, uno por cada bando

f) Sargentos, uno por cada bando

g) Alcaide del Castillo Cristiano

Los cargos serán representados por personas que se identifiquen tradicionalmente con el personaje histórico que representan y los valores que los rodean.»

Les normes qui les interpreta? Això qui ho diu?

Ara algú ha pensat que l’alferes sí, però que els capitans en festes representen a Jaume I i a Al-Azraq i que és per això que les dones no poden representar-los, per què no, això qui ho va decidir? Com s’escampa per la ciutat eixa idea fal·laç?

Les tradicions les construïm nosaltres, hem de decidir com de participatives les volem i no anar inventant excuses pseudohistoricistes per continuar entrebancant la plena igualtat de les dones en les festes del nostre poble.

Les normes s’adapten a la societat i no al revés com ha sigut fins ara.

Queda molt per fer

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Fonèvol says:

    La fotografia és «Al servei de ses majestats» de Joan Lluís Santamaria, 2n premi en color del concurs de Fonèvol de 2022.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario