slogan tipografia la moderna
Punto de vista
Primer les persones
Un article manifest d'Emili Sellés, facilitador de salut, topògraf i campió de curses per muntanya
Emili Sellés i Seguí - 18/01/2018
Primer les persones

Primer les persones. Hem decidit lluitar per construir un gran poder popular, cooperar i treballar pel bé comú, per una democràcia vertadera i per una transformació social que permeta fer front a la dictadura del capital, dels bancs i de les multinacionals.Perquè el capitalisme i l’economia planificada d’estat ens porten a la misèria, a la guerra, al suïcidi i a la destrucció de la vida humana.Però no ho permetrem, no ens rendirem mai, perquè sabem que hi ha futur; però estem davant de l’última oportunitat per impedir-ho, si no actuem ja, perdrem la dignitat i no podrem mirar als ulls dels nostres fills.

Els treballadors som els vertaders protagonistes, perquè som majoria, nosaltres no pactem, no ens venem, sols exigim. Exigim el compliment dels Drets Humans, d’on han de sorgir totes les constitucions i lleis mundials; quan una llei es injusta el correcte es desobeir. El nou article de l’actual constitució va contra els Drets Humans, ja que diu que allò prioritari es el pagament del deute, d’un deute il·legítim que necessita una auditoria ciutadana, un deute que no anem a pagar perquè es fruit de l’especulació i de la corrupció.

Exigim la derogació de totes les constitucions i lleis contraries als Drets Humans i la creació d’una assemblea de base constituent, que pose l’economia al servei de les persones i en garanteixa la igualtat, perquè cap ésser humà és il·legal; per això tenim plena legitimitat en la lluita per la llibertat i fem una crida a la resistència, a la desobediència civil i a la mobilització.

Exigim el repartiment de la riquesa i tindre el control dels mitjans de producció. Perquè els treballadors no hem viscut per damunt de les nostres possibilitats, però els especuladors, explotadors i corruptes, si que ho han fet amb diferents graus de responsabilitat, que caldrà determinar.

Exigim que la justícia siga igual per tothom, que no depenga dels diners que puguem pagar, com fins ara; que s’acabe la impunitat dels corruptes, especuladors, feixistes i terroristes d’estat i vagen immediatament a presó, per a que mai es torne a repetir. Mentre els especuladors estiguen lliures anem a manifestar-se allà on vagen, a les festes, als restaurants, a les escoles, als carrers, als actes, que no visquen tranquils, que siguen sempre conscients de com son d’infeliços, ja que tothom els odia, perquè han sembrat l’odi al portar a milions de persones a la misèria, a la precarietat i a l’exclusió.

Exigim una educació pública i de qualitat, que no reprodueixa patrons com jerarquia, discriminació i competitivitat; que canvie els ensenyaments memorístics per aquells que desperten l’esperit crític dels alumnes, perquè si aprenen a pensar per ells mateixos i amb llibertat podran aportar molt més a la societat i el futur serà sens dubte molt millor.

I exigim seguretat alimentària i sanitària, volem saber que hi ha darrere del que mengem i bevem, volem poder respirar aire pur, volem que deixen d’enverinar-nos amb productes químics i que ens expliquen les causes reals d’infermetats creades per les multinacionals químiques i farmacèutiques; perquè sabem que el capitalisme mata, que mai dominarem l’energia nuclear, ni els transgènics, i que s’està acabant amb tots els recursos naturals. Els casos de càncer i d’altres infermetats han augmentat de forma exponencial els últims anys i es que per al capital es rentable que visquem sempre malalts.

Què és la llibertat? Què és créixer? Què és la responsabilitat? Fins on anem a aguantar? Perquè hem de lluitar?

Ja s’hem cansat de viure agenollats, avui hem apagat la televisió i hem baixat al carrer a lluitar, a sentir-nos vius. Ja no ens manipulen amb “versions oficials”, no ens creen falses necessitats, ja no decideixen els objectius de les nostres vides; perquè ara nosaltres som els únics protagonistes. La llibertat es aïllar-se de tot el que ens han ensenyat, dels costums i de les crítiques i triar la vida que volem sense por, segons la nostra consciència.

El creixement del consum no ens aporta benestar, sols crea una major acumulació del capital en poques mans; no ens resignem a ser esclaus al servei del poder, no anem a renunciar als nostres somnis, anem a créixer intel·lectual i humanament, cooperant i compartint; res ens podrà aturar camí de la felicitat.

Estem farts de mentides, de que ens divideixen per fer-nos més dèbils com a societat, de falses etiquetes creades per enfrontar al poble contra el poble: blaus i rojos; catòlics i musulmans; blancs i negres; la lluita contra la ignorància es l’únic que pot evitar més guerres entre el poble. Creiem en les persones, som responsables, perquè sabem que el destí tant sols depèn de nosaltres, s’han acabat les excuses.

No ens hem rebel·lat abans massivament perquè el sistema ens impedeix pensar per nosaltres mateixos; ens inculca individualisme, competint uns contra altres; ens manipula amb la televisió; ens atemoreix amb la “Doctrina del Shock” i ens adorm amb les drogues i el futbol; però ja hem despertat i no estem dispostos a aguantar més.

Lluitem perquè hi ha moltes alternatives, perquè tenim molta més influència de la que ens pensem; perquè totes i tots som necessaris per construir un futur millor, participant, informant, creant consciència, organitzant-nos. Perquè hem sentit els crits de la terra que agonitza, dels pobles de lluita constant; perquè amb combativitat, amor, il·lusió i alegria al llarg de tots els dies aconseguirem mantindre viva la flama de la vida.

Gràcies per lluitar! Vos estimem!

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:
COMENTARIOS

  1. Manel Rodríguez says:

    Avant, Emili, anem definint les formes de les organitzacions que articulen efectivament la mobilització del poble. Enllacem les velles i les noves lluites, sumem totes les edats. Tanquem les teles, obrim la ment i els braços, eixim als carrers, fundem repúbliques de persones solidàries i lliures en un món en pau i ecològicament equilibrat, en igualtat i germanor. Salut.

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario