Destacados
Punto de vista
Matando bares a cañonazos
El cierre de los locales de ocio nocturno, la legalidad y el sentido común
Vivimos tiempos extraños en los que todo el mundo apuesta por la inteligencia artificial y en los que nadie parece echar cuenta del sentido común. Las administraciones públicas son entes  paquidérmicos ajenos a toda lógica, que se han especializado en matar moscas a cañonazos. La situación creada con el cierre total de los locales de […]
Punto de vista
Obri la llauna
Un endoll, una claueta i l’instrument en mà. Un faristol mig recolzat d’amunt una taula, i una prestatgeria ordenada per a l’ocasió. Tot guardava per tal de disposar la següent lliçó... Tot, si els auriculars funcionaven, o no es queien, o qui sap qui i perquè, li venia de gust actualitzar-se
En pocs dies tornem re-agrupar-nos, amuntegar-nos i també il·lusionar-nos per tal de novament prendre parit en moltes lliçons. Tant a dins de classe coma fora esperant el nen que corre cap als braços de l’avi que l’espera, el proper curs ja ens està a l’aguait i disposat a avançar-nos per la dreta.
Punto de vista
El coronavirus y la teoría de la olla de pito
¿Serán capaces de aguantar los alcoyanos un periodo tan largo de privación de todas sus válvulas festivas de escape?
FOTO: PACO GRAU
Hay una teoría sociológica que asegura que Alcoy funciona con el mismo mecanismo que una olla de pito. Esta línea de pensamiento parte de una descripción tópica del carácter de los alcoyanos, a los que se considera una gente seria y trabajadora, poco dada a exteriorizar sus sentimientos. Una vez establecida esta verdad “irrefutable”, se […]
Punto de vista
Se ofrece chica/o español/a
Kuki Guillem, 11/03/2016

Com la gran part dels que treballem a Alcoi en una oficina, acompanyem els matins escoltant Radio Alcoy, com un amic xafarder ens va contant si l’Alcalde ha reparat els semàfors del Camí, si la policia local ha acabat fent les paus, o fins i tot ens ofereix un vestit de Bequetero de 5 a 10 anys!!! Gràcies al Zoco Radiofònico.

Que sí, que ens agrada escoltar les nostres noticies, denunciar el terrible estat dels nostres barris, i aplaudir els nostres musics, tot això junt a un apartat importantíssim, eixe moment en que les empreses anuncien els llocs de feina disponibles, i el moment en que les persones aturades ofereixen els seus serveis laborals a tot el poble. Fins ací tot perfecte i idíl·lic, o no?

Doncs no, des de ja fa un temps, tal vegada des de l’inici de la crisi, o al menys amb la crisi s’ha agreujat, les persones que ofereixen el seu serveis per a treballar a la nostra comarca recalquen fortament la seva nacionalitat, com si aquesta fos una garantia d’excel·lència professional… però no, només és el reflex de la xenofòbia i el caràcter racista que pul·lula pels nostres barris. Som uns xenòfobs repugnants, i sobretot uns xenòfobs hipòcrites. I el pitjor no és que ho som, el pitjor és que no ens adonem, i no només això, tenim uns mitjans de comunicació que contribueixen a estendre esta pesta social. Perquè si be una persona pot dur a la radio o a un periòdic el seu currículum per tal que el publiquen, també ells es poden negar a dir aquelles meravelloses paraules que diuen “se ofrece chico español para cualquier oferta laboral”, vosaltres teniu un llibre d’estil, vosaltres podeu col·laborar en uns societat més justa o en una societat més malaltissa, comenceu a fer-se càrrec de la vostra responsabilitat.

Està més que demostrat que la segona generació de famílies d’inmigrants, acaben assumint les formes socials de la cultura que els ha acollit, tot i que conserven de portes en dins algunes tradicions (estan en tot el seu dret), no obstant la tercera generació, amb un pla adequat d’integració, acabarà assumint les costums locals com a pròpies gairebé al 100%. Pensem amb les grans onades de migrants interns a l’Estat Espanyol, que venint de zones rurals, on la costum era tenir molts fills (alguns venien amb més de 10 fills), i que gràcies a ells vàrem poder evolucionar industrialment, i que  ara formen part de la nostra societat.

I dit açò, podem lluitar per una integració real, o be fer oïdes sordes i continuar posar “caretes tristes” i compartir tots els post que al facebook ens demostren la barbàrie que estan patint els refugiats.

¿Te ha gustado?. Comparte esta información:

DEJA UN COMENTARIO
Los comentarios en esta página están moderados, no aparecerán inmediatamente en la página al ser enviados. Evita, por favor, las descalificaciones personales, los comentarios maleducados, los ataques directos o ridiculizaciones personales, o los calificativos insultantes de cualquier tipo, sean dirigidos al autor de la página o a cualquier otro comentarista. Estás en tu perfecto derecho de comentar anónimamente, pero por favor, no utilices el anonimato para decirles a las personas cosas que no les dirías en caso de tenerlas delante. Intenta mantener un ambiente agradable en el que las personas puedan comentar sin temor a sentirse insultados o descalificados. No comentes de manera repetitiva sobre un mismo tema, y mucho menos con varias identidades (astroturfing) o suplantando a otros comentaristas. Los comentarios que incumplan esas normas básicas serán eliminados.

Nombre

E-mail (no se publicará)

ComentariosEnviar comentario